کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۵۵۳۵۳۸
تاریخ خبر:

گجت نوشکفته اپل با قیمت نجومی به ایران رسید

گجت نوشکفته اپل با قیمت نجومی به ایران رسید

اطلاعاتی در مورد حضور ناگهانی پدیده جنجالی تکنولوژیک‌ در ایران

روزنامه هفت صبح، نگین باقری| دیروز رسانه‌ها عکسی از دو فروشگاه‌ اینترنتی پیدا کردند که نشان می‌داد اپل ویژن پرو وارد ایران شده است. یعنی جدیدترین و مهم‌ترین محصول کمپانی اپل که فروش آن در آمریکا از همین چند روز پیش شروع شده به کشور ما هم رسیده.

اپل

فروشگاه‌های اینترنتی ایرانی نوشته بودند که این عینک واقعیت مجازی را با تحویل سه روزه و گارانتی 7 تا 10 روزه عرضه می‌کنند. حالا همه این توصیفات به کنار، قیمت چند؟ بین 250 تا 350 میلیون تومان. به نظر می‌رسد تا امروز یک نسخه از این گجت در تهران فروش رفته و دو نسخه هم فروشگاهی در شیراز خریده که هنوز به دست آن نرسیده. این دو فروشگاه احتمالا جزء اولین نفراتی هستند که این پکیج جادویی اپل را امتحان می‌کنند. 

 

همین سیزدهم بهمن ماه از آمریکا خبر رسید که 200 هزار دستگاه هدست واقعیت ترکیبی یا همین اپل ویژن که بالاتر اسم آن آمد از سوی این کمپانی فروخته شده. این محصول عجیب و رویایی سه هزار و 500 دلار قیمتگذاری شده و حتی اگر واقعا با دلار 54 هزار تومانی امروز به تهران رسیده باشد باید 190 میلیون تومان فروخته می‌شد ولی در دو فروشگاه ایرانی حدودا دو برابر قیمت به فروش می‌رسند.

 

وقتی روی وبسایت یکی از آنها کلیک می‌کنیم، می‌نویسد موجودی آن تمام شده. سایت دیگر که ادعای فروش این اعجوبه جدید اپل را دارد، وبسایت فروشگاهی در شهرک صدرای شیراز است. بر اساس اطلاعات این سایت، نسخه 256 گیگابایتی آن موجود است اما دو مدل حافظه دیگر را هنوز ندارد. همین نسخه موجود را هم 26 بهمن تحویل می‌دهد.

 

طبق توضیحات فروشنده به روزنامه هفت‌صبح او دو نسخه از این گجت خریده و دیروز یکی را فروخته. تا لحظه نوشتن این گزارش، هنوز یک دستگاه دیگر برای او باقی مانده که خریداری نشده. درباره اینکه چرا این محصول 190 میلیون تومانی را به این قیمت می‌فروشد می‌گوید: «زمانی که دلار 57 هزار تومان بود این کالا را سفارش دادم. حدود 50 تا 60 دلار هم به آن مالیات می‌خورد. هزینه مجزایی هم باید بابت حمل و نقل اضافه کرد.»

 

این کالا را قرار است به شکل مسافری از آمریکا به دوبی و بعد از آن به شیراز بیاورند. جالب اینکه پای این گجت درحالی احتمالا به ایران می‌رسد که هنوز فروش آخرین مدل گوشی کمپانی اپل برای ما ممنوع است. تحقیقات هفت صبح نشان می‌دهد که همین هفته فروشگاه دیگری در تهران یک نسخه از این گجت‌ اپل فروخته.

 

انقلاب جدید اپل 
این روزها آمریکایی‌ها با شهروندان زیادی روبرو می‌شوند که این عینک را به چشم دارند و غافل از همه دنیا توی هوا دست هایشان را تکان می دهند یا سرشان را می‌چرخانند. دقیقا با سر و دستشان چه کار می‌کنند؟ این اپل ویژن چیست که تا امروز عشاق آن برایش صف کشیده بودند؟ به یاد روزهایی که برای اولین بار کامپیوترها وارد خانه‌های ایرانی شدند بیفتید. اگر آن زمان به دنیا نیامده بودید ممکن است فروش اولین لپ‌تاپ‌ها را به خاطر بیاورید. هر کدام از این‌ها یک انقلاب در جهان تکنولوژی بود که قاعده و قانون دنیا را تغییر داد. این اپل ویژن هم شبیه همین مثال‌ها است.


عینک نوظهور چطور کار می‌کند؟ 
‌حتما تا قبل از این هم در پاساژها یا مراکز تفریحی از این هدست‌های واقعیت مجازی دیده بودید. همین عینک‌هایی که روی چشم‌ می‌گذاشتید و با صدا و تصویر این احساس به شما می‌داد که در یک فضای دیگری قرار دارید.
 

حالا بیایید فکر کنیم که این عینک‌ها چندین گام پیشرفته‌تر شده. این عینک جدید تعداد زیادی سنسور در بیرون و داخل خود دارد که باعث می‌شود ارتباط شما به طور کلی با واقعیت از بین نرود. وقتی آن را که شبیه عینک‌های اسکی است روی چشم می‌گذارید، انگار که گوشی موبایل یا کامپیوترتان را روی چشم نصب کرده‌اید ولی هر زمان که بخواهید می‌توانید با یک دکمه دوباره به واقعیت برگردید.

 

البته این اتصال فقط با گوشی‌های اپل و لپ‌تاپ مک برقرار می‌شود. وقتی عینک را روی چشم می‌گذارید با حرکات چشم و یا کار کردن انگشت‌ها توی هوا با این گوشی کار می‌کنید. مثلا داخل مترو نشسته‌اید و عینک را می‌گذارید. در قدم اول همه اپلیکیشن‌ها در همان فضای مترو جلوی چشمتان باز می‌شود.

 

در قدم بعدی انگشتتان را تکان می‌دهید یا با حرکات چشم دستور می‌دهید که وارد کدام اپلیکیشن گوشی بشوید. از آن طرف عینک با سنسورهای بیرونی، مسیر چشم‌هایتان را دنبال می‌کند و اگر که سرتان را بچرخانید می‌تواند اطراف واگن قطاری که در آن حضور دارید تشخیص دهد. 

 

از دیگر اعجاب‌های این عینک این است که  وقتی عکسی یا فیلمی را باز می‌کنید آن را در اندازه واقعی می‌بینید. انگار وارد یک فضای سه بعدی از همان ویدئو یا عکس شده‌اید اما همانطور که گفته شد ارتباطتان با واقعیت متوقف نشده. یعنی به در و دیوار برخورد نمی‌کنید. درواقع یک ال‌سی‌دی خمیده نیم دایره جلوی چشم است، اطرافتان تاریک می‌شود ولی همچنان متوجه حرکت اشیا یا افراد در اطرافتان می‌شود. اگر هم نخواستید با انگشتتان توی هوا می‌توانید صفحه اسکرین را کوچک کنید. 

 

قابلیت دیگر این است که مثلا در حال چت هستید، سمت راستتان اپلیکیشن بانک را انتخاب می‌کنید و کمی می‌چرخید یک اپلیکیشن دیگر باز می‌کنید. یعنی همان حالت که برنامه‌های باز شده در گوشی پشت هم قرار می‌گرفتند، در این دنیای مجازی می‌توانند اطراف شما باز شوند.

 

بالای عینک یک دکمه جالب قرار دارد و می‌تواند به کلی ارتباط شما را با دنیا قطع کند. همه نویزها را قطع کند و مثلا اگر در هواپیما آن را روی چشم گذاشتید، تصویر یک بیابان را بیاورد و این احساس را بدهد که در یک بیابان هستید. هر چقدر هم سر بچرخانید دارید به همان بیابان نگاه می‌کنید. کیفیت تصویر هم طبق ادعای خود اپل آنقدر زیاد و سرعت آن قدر بالاست که تا امروز شبیه آن در هیچ گوشی یا لپ‌تاپی ظاهر نشده. صفحه نمایش با 23 میلیون پیکسل به صورت سه بعدی تصاویر را نشان می‌دهند. 

 

عینک از بیرون آنقدر شفاف است که آدم‌ها چشم‌های شما را می‌بینند. ولی این در واقع چشم شما نیست. یک شبیه سازی از چشم‌های شماست که روی عینک دیده می‌شود و اگر بخواهید همزمان با داشتن عینک روی صورت با کسی حرف بزنید، این حس را به اطرافیان می‌دهد که در حال نگاه کردن به آنها هستید.

 

حالا که موضوع اسکن چشم پیش آمد باید این را هم اضافه کرد که این هدست با تشخیص عنبیه چشم بازگشایی می‌شود. یعنی سیستم احراز هویت آن نه با رمز یا صورت (فیس‌آی‌دی) بلکه از مسیر چشم‌ها می‌گذرد. همه برنامه ها را هم می‌شود جداگانه رمزگذاری کرد.

 

همه این‌ها نیازمنده پردازنده‌های بسیار قوی روی این دستگاه 600 گرمی است که توان انتقال اطلاعات با سرعت 256 گیگابایت بر ثانیه را دارد. یعنی سخت‌افزار بسیار قدرتمندی که با کمک آنها از پس همه کار برمی‌آید. سیستم عامل آن هم برای خودش طراحی شده که ترکیبی از آی او اس، آیپد او اس، مک او اس و واچ او اس و تی وی او اس است.

 

در مورد صدا هم همین ویژگی‌های اعجاب انگیز تکرار شده. همانطور که اپل ایربادزهایی تولید کرده بود که احساس صدای سه بعدی به شنونده می‌داد، اینجا هم همین ویژگی تکرار شده. قابلیت دیگر این است که سرتان را به هر سمت تکان دهید، می‌تواند صدا را بهتر کند. مثلا وقتی سرتان را سمت چپ ببرید، صدای همان سمت را بهتر از بقیه جهات خواهید شنید. 

 

 

کدخبر: ۵۵۳۵۳۸
تاریخ خبر:
ارسال نظر