کاربر گرامی

برای استفاده از محتوای اختصاصی و ویدئو ها باید در وب سایت هفت صبح ثبت نام نمایید

با ثبت نام و خرید اشتراک به نسخه PDF روزنامه، مطالب و ویدئو‌های اختصاصی و تمامی امکانات دسترسی خواهید داشت.

کدخبر: ۳۱۷۷۲۶
تاریخ خبر:

شهر تندرو‌های ارتدکس، چگونه کرونا ‌را گسترش داد؟

روزنامه هفت صبح | دولت رژیم صهیونیستی سعی دارد به بهانه کرونا از ساکنان نوار غزه باج‌گیری کند. یهودیان تندرو برای رژیم صهیونیستی و سرزمین‌های اشغالی دردسر ساز شده‌اند. حمایت یا عدم حمایت از آنها می‌تواند باعث برنده شدن یا نشدن در انتخابات شود و حالا بر اساس نقل قول هاآرتص مشخص شده که بی‌مبالاتی آنها باعث گسترش شیوع کرونا در سرزمین‌های اشغالی شده است. حتی وزیر بهداشت رژیم صهیونیستی که به این گروه نزدیک است هم به کرونا دچار شده.

این در حالیست که او تمام سعی‌اش را می‌کرد تا موضوع را ساده جلوه دهد. در عین حال کرانه باختری و غزه هم درگیر کرونا شده و دولت اسرائیل سعی دارد تا با باج‌گیری سیاسی، وضعیت را به میل خودش تغییر دهد.هاآرتص در گزارشی به قلم آنشل پفر به بررسی رفتار تندروهای یهودی در مواجهه با کرونا پرداخته و نشان داده که بی‌مبالاتی آن‌ها چه آسیبی به سایرین در سرزمین‌های اشغالی وارد کرده است.

نویسنده در این گزارش می‌نویسد: یک مرد ارتدکس در محله اورشلیم، میا شریف را می‌بیند که در حال خواندن پوستر مربوط به کرونا ویروس است و به مردم می‌گوید که بهترین شکل سرفه یا عطسه کردن چیست.در خارج از صدها کنیسه این شهر، اعضای آن بعدازظهر شنبه شروع به ورود برای برگزاری نیایش کردند. با وجود دستورات دولت و رئیس ستاد خاخام‌ها این مکان هنوز باز است. به نظر می‌رسد خاخام‌های شهر بنی‌براک از قوانین خاص خود پیروی می‌کنند. مقامات اداره‌کننده این کنیسه در راستای پیروی از مقررات فاصله‌گذاری اجتماعی تصمیم داشتند مراسم نیایش را در فضای باز برگزار کنند.

یکی از مسئولان این مکان می‌گوید: همه ما در اینجا مطابق آیین نامه عمل می‌کنیم. ما از شب گذشته شروع به نیایش در خارج از کنیسه کردیم، اما این آیین نامه به مدت یک هفته و نیم اجرا شده بود. چرا اینقدر طول دادند؟ وی پاسخ داد: وقتی مرگ و میر آغاز شد تازه قانون را ابلاغ کردند. او مشخص نمی‌کند که منظورش از مرگ و میر ۱۲ نفر است که قبلاً در اثر ابتلا به کرونا ویروس فوت کرده‌اند، یا منظورش تعداد فزاینده اعضای برجسته جوامع ارتدکس در آمریکا و انگلیس است.

تصاویر این افراد در صفحات اول روزنامه‌های جمعه حاردی حک شده است. شما در ابتدا متوجه نمی‌شوید که از حومه تل‌آویو خارج و وارد شهری به نام بنی براک شده‌اید. هیچ مرزی بین دو شهر وجود ندارد و بلوک‌های آپارتمانی در نگاه اول بسیار شبیه هم هستند. وقتی با خودرو از خیابان هارورامات وارد خیابان بیت‌المقدس می‌شوید، تازه متوجه این حقیقت که وارد بزرگترین شهر ارتدکس یهودی شدید، می‌گردید. نکته دیگری که بلافاصله متوجه آن نخواهید شد این است که شما در واقع وارد یکی از بزرگترین مراکز شیوع ویروس کرونا در سرزمین‌های اشغالی شده‌اید.

*** فقدان ارتباطات موبایلی باعث بالا رفتن تعداد مبتلایان است
بنی براک با حدود ۲۰۰ هزار نفر ساکن، نهمین شهر بزرگ در سرزمین اشغالی است. بر اساس آخرین گزارش‌ها این شهر با داشتن ۳۰۰ مورد ابتلا به کرونا دومین شهر از نظر تعداد مبتلایان است. این میزان ۵۰ درصد بیشتر از همسایگان این شهر یعنی تل آویو و حیفا با بیش از دو برابر جمعیت است.

البته برآورد شده میزان مبتلایان بسیار بیشتر از این باشد. فقط هفته گذشته در سه روز، تعداد موارد تأیید شده در بنی براک به بیش از هشت برابر افزایش یافت، در حالی که این میزان در همسایگان این شهر مثل رامات گان و تل آویو فقط دو برابر شده است.
وقتی وارد بنی براک شوید، خیلی سریع متوجه خواهید شد که چرا ویروس کرونا در این شهر با این سرعت شیوع پیدا کرده است. فروشگاه‌های تلفن همراه با افتخار بر روی مغازه‌های خود نوشتند که آنها فقط گوشی‌هایی با برند کشروت می‌فروشند.

این برند که توسط شورای خاخام مجاز اعلام شده، حاکی از این است که این تلفن‌ها نمی‌توانند آنلاین شوند و اکثر برنامه‌های پیام رسان در آن‌ها مسدود است. در روزهای اخیر، اکثر کسانی که از این تلفن همراه استفاده می‌کنند و جواب آزمایش کووید۱۹ آن‌ها مثبت بوده از جواب خود آگاه نشدند چرا که دریافت پیام توسط گوشی آن‌ها مسدود است. اما فقدان ارتباطات تنها دلیلی نیست که جامعه افراطی ارتدکس برای دریافت پیام کرونا ویروس ناکام مانده است.

در ادامه مسیر به سمت اورشلیم یک آکادمی توراتی برای پسران نوجوان، به سرپرستی خاخام چیم کانیفسکی قرار دارد. دو هفته قبل، همانطور که دولت اعلام کرده بود که باید تمام مدارس و دانشگاه‌ها بلافاصله تعطیل شود، این خاخام ۹۲ ساله صراحتا گفته بود که تورات حافظ مراکز دینی است بنابراین این مراکز باید هرچه سریع‌تر بازگشایی شوند.از آن زمان، اتفاقات زیادی رخ داده و در اوایل هفته گذشته، کانیفسکی سرانجام دستور داد که مؤسسات آموزشی مذهبی تعطیل شوند.

اما در بنی‌براک و بسیاری از مجامع دیگر، ساختمان‌های یشیوا به عنوان کنیسه‌ها همچنان مشغول فعالیت هستند.آن‌ها تنها از مردم خواسته بودند در داخل نیایش نکنند و در عوض اوقات و مکان‌هایی را در خیابان‌های کنار برای برگزاری تجمعات کوچک و کوچک‌تر پیشنهاد کردند. حداقل حد نصاب برای نیایش ۱۰ مرد ۱۳ ساله و بالاتر است. با این حال هنوز هم مردم داخل کنیسه رفت و آمد داشتند. یکی از معلمان یشیوا گفت: ما از قوانین پیروی می‌کنیم، بنابراین خانه را ترک می‌کنیم تا در گروه‌های کوچک دعا کنیم.

کدخبر: ۳۱۷۷۲۶
تاریخ خبر:
ارسال نظر